Tävlingsledaren informerar

När OK Roslagen 8-10 maj arrangerar en hel helg med Swedish League tävlingar siktar vi på att erbjuda ett mycket intressant sprintområde för fredagens sprinttävling och för lördagens och söndagens tävlingar en fantastiskt fin skogsterräng som delvis utgörs av ett i tävlingssammanhang tidigare outnyttjat område.

Områdena som valts är dels Norrtälje stad/ tätort samt ett skogsområde söder om Norrtälje alldeles norr om terrängen i vilken SM-lång avgjordes år 2014.

Samtidigt med Swedish League tävlingarna kommer vi att ordna det årligt återkommande arrangemanget Roslagshelg.

 

Vi vill förutom själva tävlingen vill vi passa på att marknadsföra Norrtälje

Norrtäljestad, av många kallad ”Roslagens Huvudstad”, har ca 20.500 invånare och blev grundat år 1622 av Gustav II Adolf. Det är en fin sommarstad väl värd ett besök och som mycket tack vare sina många sommargäster och närheten till Stockholm lever och har bra service även vintertid. Norrtälje är en kustkommun med ca 63.000 invånare och över 13.200 öar. Kommunen har överlägset flest antal fritidshus i Sverige och sommartid ökar antalet invånare i kommunen till minst det dubbla. Norrtälje växer och sedan ett par år pågår att stort stadsbyggnadsprojekt där den tidigare ”industrihamnen” omvandlas till en ny stadsdel, Norrtälje Hamn.

 

 

Vad händer i Norrtälje?

För att se lite av det som händer i Norrtälje med omnejd se Visit Roslagens hemsida

https://www.roslagen.se/sv/norrtalje/